Головна - Новини - У Харкові на вихідних пройде урбаністична толока у просторі BURSA

У Харкові на вихідних пройде урбаністична толока у просторі BURSA

Час прочитання: 2 хв

BURSA — це проєкт від команди архітекторів та дизайнерів, присвячений післявоєнному розвитку Харкова та збереженню його культурної ідентичності. Організатори запрошують всіх охочих долучитися до облаштування нового культурно-інноваційного простору в центрі міста.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за проєкт?

Kharkiv Loadstone — це урбан-соціальный проєкт, створений групою архітекторів, дизайнерів, спеціалістів з транспорту та ІТ-фахівців. Протягом року вони працюють над концепцією розвитку Харкова, що базується на територіальному, інтелектуальному та науковому потенціалі міста.

Один з концептів відбудови Харкова від «Платформи урбаністичного розвитку». Джерело: Kharkiv Loadstone

У квітні 2023 року разом з Харківською державною академією культури (ХДАК) вони почали створювати культурно-інноваційний простір BURSA, названий так через його розташування в історичному центрі міста, у дворі ХДАК на Бурсацькому узвозі. 

BURSA має стати для креативних людей з різних галузей місцем самовираження, навчання, пошуку однодумців і партнерів, а також інтелектуального та творчого експерименту, підтримки в реалізації амбітних ідей. Команда планує проводити воркшопи, виставки, концерти, презентації, та мозкові штурми.

Які заходи відбудуться на вихідних?

Організатори запрошують всіх охочих долучитись до розбудови простору та формування новітнього середовища у Харкові. 

Програма на 27 та 28 травня:

  • 10:00-13:00 — Підготовка підвального приміщення під майбутню галерею, створення сцени для фестивалю у дворі.
  • 13:00-14:00 — Кава-брейк та вільне спілкування з учасниками.
  • 14:00-15:00 — Продовження роботи з облаштування підвалу та сцени.
  • 15:00-17:00 — Презентація ГО «Платформа урбаністичного розвитку» та її бачення розвитку Харкова в умовах наявних викликів та ризиків.

Простір BURSA знаходиться за адресою: Бурсацький узвіз, 1/3, вхід через ворота ХДАК з боку. Участь безплатна і не потребує попередньої реєстрації. 

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк