Головна - Новини - Харківські ветеринари вперше поставили собаці біоінтегрований протез

Харківські ветеринари вперше поставили собаці біоінтегрований протез

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові вперше поставили біоінтегрований протез собаці, який втратив лапу через обстріл росіян касетними снарядами. Сам імплант роздрукували на 3D-принтері.

«Люк» розповідає подробиці.

Лікарі Харківського ветеринарного шпиталю вперше провели операцію з біоінтегрованого протезування кінцівки у собаки. За словами головного лікаря шпиталю Віталія Клубаня, це пес породи російський чорний тер’єр, вагою 56 кг, який втратив лапу через російське бомбардування касетними снарядами під час прогулянки.

«Надіємося на скоре одужання нашого пацієнта, — пише лікар на своїй Facebook-сторінці. — Подяка власникам, що не кинули свого улюбленця в такі тяжкі часи. Коли вони розповідали, як його, раненого, переправляли через лінію фронту, кров стигне в жилах».

Спочатку собаку лікували в Києві, тому до харківських ветеринарів він потрапив уже із зашитими ранами. Сам імплант встановили на базі Салтівської ветеринарної клініки. Протез розробила українська компанія 3D Metal Tech, що виготовляє хірургічні імпланти із титанового сплаву методом 3D-друку. 

Антон Алохінссон, фото — Віталій Клубань, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк