Головна - Новини - «Зоопарк має працювати». Синєгубов прокоментував безпекову ситуацію в місті
…

«Зоопарк має працювати». Синєгубов прокоментував безпекову ситуацію в місті

Час прочитання: 2 хв

Голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов поскаржився, що на вихідних місця відпочинку у місті переповнені попри загрозу обстрілів з боку російських військ. Втім, він не має нічого проти роботи зоопарку.

«Люк» розповідає, що не так із цими заявами.

Що саме заявив Синєгубов

У середу, 24 травня, голова ХОВА Олег Синегубов з’явився в етері національного телемарафону «Єдині новини». На пряме запитання журналістки Яни Бринзей, чи узгоджували відкриття та роботу Харківського зоопарку із ХОВА, очільник області відповів:

«Ми всі питання узгоджуємо, так би мовити, однак дійсно безпека має бути на першому місці. Зоопарк має працювати, тому що він фактично на повітрі, — сказав він. — Харків десь рік тому і наразі — вже зовсім інше місто, і люди повертаються. На жаль або на щастя, але тенденція така. У нас уже 1,2-1,3 мільйона населення, ми це вже фіксуємо по Харкову»

Синєгубов зазначив, що вихідними такі громадські місця, як сад Шевченка, і Центральний парк відпочинку (колишній ім. Горького) переповнені, але адміністрація мало що може цьому протиставити.

«Як на мене, це вкрай небезпечно. Однак втримати людей від знаходження на вулицях у місцях відпочинку, особливо у вихідні дні, майже неможливо», — підсумував він.

Як працюють інші харківські заклади культури

Нагадаємо, в середині квітня Департаменту культури та туризму ХОВА заборонив у Харківській області масові заходи з кількістю учасників понад 50 осіб. Під обмеження потрапили як заходи на відкритому просторі, так і в приміщеннях. Виняток зробили лише для церемоній поховання та урочистостей на честь загиблих захисників і захисниць України.

Частина закладів культури скасувала проведення концертів та спектаклей, інша — як Харківський академічний драматичний театр — перенесла частину своїх спектаклей на інші дати та дозволені ХОВА майданчики. Харківський театр ляльок імені Афанасьєва вдавався до кардинальних заходів і почав грати вистави на вулиці.

«Ми здобули певну долю критики з приводу того, що Радою оборони Харківської області було заборонено проведення масових заходів і були визначені окремі заклади, де їх можна проводити», — згадує в етері Олег Синєгубов.

Чому Харківський зоопарк, який не відноситься до безпечних місць, продовжує працювати через місяць після цієї заборони — він не пояснив.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк