Головна - Новини - Верховна Рада легалізувала медичний канабіс

Верховна Рада легалізувала медичний канабіс

Час прочитання: < 1 хв

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про медичний канабіс у другому читанні. Його буде введено в дію через півроку після публікації.

«Люк» розповідає, чому це важливо.

Що сталось?

Парламент прийняв законопроєкт №7457 у другому читанні, повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк. За прийняття законопроєкту проголосувало 248 народних депутатів. 

Згідно законопроєкту:

  • Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.
  • Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати зможуть лише юридичні особи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Національної поліції.
  • Кожен кущ матиме індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта. 
  • Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.

Закон введуть в дію через півроку після його опублікування. 


Читайте також:


Зазначимо, що просунути цей законопроєкт було достатньо важко. Після того як Верховна Рада прийняла його в першому читанні в липні цього року, до нього внесли майже 900 поправок. Під час голосування по деяким з них кількість голосів «за» опускалась до критичних рівнів, повідомив Ярослав Железняк.

Чим може бути корисний медичний канабіс?

Препарати на основі канабісу застосовуються для полегшення болю, спазмів, судомів. Крім цього, медичний канабіс використовують для лікування посттравматичного стресового розладу, тривожних розладів та анорексії. 

Такі ліки допомагають під час лікування деяких видів епілепсії, глаукоми, псоріазу, розсіяного склерозу тощо. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк