Головна - Новини - У Харкові звільнили підприємців та юросіб від деяких податків

У Харкові звільнили підприємців та юросіб від деяких податків

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові запровадили пільги для фізичних осіб, ФОПів та юридичних осіб на податки за землю та нерухомість.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

30 квітня на позачерговій сесії Харківської міської ради ухвалили рішення про введення пільг для фізичних осіб, ФОПів та юридичних осіб.  

Згідно з рішенням, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для них скасовали податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки.

Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

Крім того, платникам єдиного податку четвертої групи надали стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.


Читайте також:


Чим це допоможе?

У Департаменті бюджету і фінансів заявили, що таке рішення сприятиме підтримці бізнесу та громадян міста. За умови надходження додаткової дотації з державного бюджету до бюджету Харківської міської територіальної громади пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що надані пільги призведуть до втрати близько мільярда гривень з міського бюджету.

«Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином, будемо балансувати», — зазначив мер.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк