Головна - Новини - В ARTпідвалі відбудеться поп-ап виставка на тему ЛГБТК+ та фемінізму

В ARTпідвалі відбудеться поп-ап виставка на тему ЛГБТК+ та фемінізму

Час прочитання: < 1 хв

29 червня в ARTпідвалі Харківської муніципальної галереї відбудеться поп-ап виставка, присвячена темі ЛГБТК+ та фемінізму.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про виставку?

Поп-ап виставка передбачає, що будь-які художники та художниці, у яких є роботи на задану тематику, зможуть розмістити їх на стінах галереї. 

Ця експозиція є реакцією на нещодавню ситуацію, коли в ARTпідвалі відкрилась виставка Олексія Олександрова. Пізніше стало відомо, що він поширював на своєму YouTube-каналі гомофобні та сексистські висловлювання (наразі ці відео видалено). Команда галереї скасувала його виставку та пообіцяла невдовзі анонсувати нову.

«Наш жіночий колектив  обурений жахливою позицією художника, якого ми допустили до наших стін. У відповідь на цю ситуацію ми хочемо створити виставку, яка на 100% виражала б нашу позицію і дала можливість нашим дорогим харків’янам поділитися своїми думками через мистецтво у стінах нашої галереї», — йдеться в публікації галереї.

виставка

Читайте також:


Як потрапити на виставку?

Відкриття виставки відбудеться 29 червня о 16:00 у ARTпідвалі (вул. Чернишевська, 15). Роботи художники можуть приносити, починаючи з 13:00 — монтажні елементи забезпечить галерея. 

Виставка триватиме до 13 липня — до цього часу простір готовий приймати роботи нових учасників. 

Якщо у вас виникло бажання принести свої роботи, команда просить спочатку повідомити про це їх в Instagram. Команда зазначає, що роботи на іншу тематику теж можна приносити на підтримку виставки.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк