Головна - Новини - У Харкові затопило Холодногірську бібліотеку. У соцмережах закликають приносити до неї книжки

У Харкові затопило Холодногірську бібліотеку. У соцмережах закликають приносити до неї книжки

Час прочитання: < 1 хв

Холодногірська бібліотека Харкова зазнала пошкоджень через прорив водогону поверхом вище. Постраждало близько тисячі книжок. Користувачі соцмереж закликають допомогти бібліотеці знов наповнити фонди.

«Люк» ділиться подробицями.

Що сталося?

У Харкові від прориву водогону постраждала Холодногірська бібліотека, що знаходиться на першому поверсі житлового будинку. Про це її співробітниці повідомили на Facebook-сторінці закладу:

«На фоні постійних сирен, прильотів, зруйнованих будинків, загиблих людей в Харкові наша біда — не біда, але ж як болить! Днями близько тисячі бібліотечних книг “пішли під воду”, — розповідається у дописі. — На другому  поверсі прорвало трубу. Ми винесли 15 відер води, яку вичерпували декілька годин. Другий день поспіль зі стелі, з люстр капає вода».

У бібліотеці також скаржаться, що лише минулого року змогли «в ці важкі часи поповнити фонд на 218 книг», а тепер мають списати тисячі книжок через аварію. 


Читайте також:


Як допомогти бібліотеці

Засновниця видавництва «Відкриття» Наталія Васильєва закликала допомогти Холодногірській бібліотеці книжками. 

Потрібні видання українською мовою, краще — сучасна українська література. Можна надсилати не нові книги, але в хорошому стані. Також до збору книжок приєдналася Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М. Грушевського.

Холодногірська бібліотека знаходиться у Харкові за адресою: вул. Полтавський шлях, 118. Працює з понеділка по суботу, з 10:00 до 17:00. Вихідні — вівторок та неділя.

Також книжки можна відправити на ім’я Кузнецової Наталі Миколаївни, +380977378372

  • на відділення «Нової пошти» №107 у Харкові;
  • «Укрпоштою» за індексом 61093.
KHolodnohirska-biblioteka-postrazhdala-vid-pidtoplennia

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото — Людмила Тимофеєва

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк