Головна - Новини - В Україні відкрили нове медіа Life in War

В Україні відкрили нове медіа Life in War

Час прочитання: 2 хв

В Україні запустили нове медіа Life in War, яке зосередиться на історіях, аналітиці, великих репортажах та документальних фільмах. Очолив редакцію журналіст Євгеній Сафронов.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за медіа?

Life in War — проєкт Лабораторії журналістики суспільного інтересу, започаткований у березні 2022 року в партнерстві з ініціативою «Documenting Ukraine» віденського Інституту гуманітарних досліджень (IWM). 

Донедавна проєкт публікував свої матеріали на сторінках українських видань, знімав відео для австрійського суспільного мовника ORF, а також вів онлайн-літопис матеріалів, створених міжнародними, національними, регіональними редакціями та незалежними авторами за підтримки IWM.

Тепер Life in War запускає власний сайт, де будуть розміщатись всі матеріали. Головним редактором видання став Євгеній Сафронов (у минулому головний редактор Bird in Flight та шеф-редактор WAS.media), а його заступником — Данил Леховіцер. Відеоредакцію очолив Корній Грицюк.

«Наші інструменти — журналістка з полів, соціальні дослідження, вивчення досвіду інших війн. Редакція не ганятиметься за щемкими сюжетами як такими, натомість особисті історії українців стануть для нас важливим джерелом для розуміння досліджуваних тем. Оскільки головні події, що визначають подальшу долю країни, точаться на фронті, Life in War регулярно публікуватиме й воєнні репортажі», — каже Євгеній у пресрелізі. 


Читайте також:


Що там публікують?

Серед уже опублікованих матеріалів — стаття про дефіцит протезів; репортаж із київського «Кафе смерті», відвідувачі якого допомагають один одному позбутися страхів; дослідження ринку екстрасенсорних послуг, який у рази збільшився під час війни; фоторепортаж із в’язниці, де перебувають підозрювані в колабораціонізмі.

На YouTube-каналі Life in War — цикл розмов із військовими про їхні найстрашніші спогади з війни, відеоесе з київського вокзалу, документальний фільм про панк-коляду, якою іванофранківці вшановують пам’ять загиблого воїна.

«Під час війни в країні відбувається безліч подій, які мають бути зафіксовані. Відеоредакція Life in War відкрита до взаємодії з авторами, які працюють з відео та прагнуть розповісти важливу історію в тому чи іншому форматі: інтерв’ю, репортаж, документальний фільми, архівні матеріали», — каже Корній Грицюк.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк