Головна - Новини - Харків’яни просять заборонити коней у місті

Харків’яни просять заборонити коней у місті

Час прочитання: < 1 хв

На сайті Харківської міської ради з’явилася петиція про заборону вигулу коней містом. Авторка вважає такий «бізнес» знущанням над тваринами та джерелом небезпеки для мешканців Харкова.

«Люк» ділиться подробицями.

У понеділок, 28 серпня, на сайті міської ради Харкова зареєстрували петицію із проханням заборонити вигул коней містом. Її ініціаторка Надія Гордієнко наводить декілька аргументів на свою користь:

«По-перше, це стрес для самої тварини: багато людей, автомобілі, сирени, тварини лякаються такої обстановки. Це просто знущання з тварини, — пише вона у документі.

По-друге, ми не розуміємо, як поводитиметься тварина, яка раптово чогось злякалася. Навряд чи таку тварину зможе втримати дівчинка — а ми бачимо, що саме дівчата їздять на цих тваринах містом. Я спостерігала таку ситуацію, коли тварина стала некерованою, і це дійсно страшно. Вона може вискочити на проїжджу частину, може побігти на людей».

Пані Гордієнко вважає, що любителям верхової їзди варто гуляти лісом, неподалік від стайні — це буде набагато безпечніше і для тварини, і для людини.

Долучити свій голос до петиції можна за посиланням. Щоб її розглянула міська влада, потрібно зібрати щонайменше п’яти тисяч підписів.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк