Головна - Новини - У харківській книгарні Vivat презентують книгу про Дебальцевську трагедію

У харківській книгарні Vivat презентують книгу про Дебальцевську трагедію

Час прочитання: < 1 хв

У середу у харківській книгарні Vivat відбудеться зустріч з Оленою Просцевічене, авторкою роману «Лотова жінка». Дебютна книга письменниці присвячена подіям січня-лютого 2015 року і цивільним, які опинилися у вирі війни.

«Люк» розповідає подробиці.

Цієї середи, 19 липня, у книгарні Vivat відбудеться зустріч з Оленою Просцевічене — українською письменницею та авторкою книги «Лотова жінка». Цей дебютний роман вийшов друком рік тому у харківському видавництві «Відкриття» та отримав десятки схвальних відгуків.

Про що дебютний роман Просцевічене?

Роман «Лотова жінка» присвячений мирним мешканцям Донеччини, які опинилися посеред запеклих боїв у січні-лютому 2015 року, під час так званого «Дебальцевського карману».

Одна з головних героїнь, Зоя, їде до Вуглегірська за старенькою матір’ю, яка до останнього не хоче покидати своєї домівки. Місто потрапляє у пастку й знищується російськими обстрілами за тиждень.

Назва книги відсилає до дружини біблійного персонажа Лота, яка, попри божу заборону озиратися на Содом та Ґоморру, обернулася на знищені міста та перетворилася на соляний стовп.

Де і коли буде презентація?

Зустріч розпочнеться 19 липня, о 17:00 у харківській книгарні Vivat за адресою: вулиця Квітки-Основ’яненка, 2.

На презентації можна буде поставити питання авторці та підписати у неї книгу. Модеруватиме захід головна редакторка і засновниця видавництва «Відкриття» Наталія Васильєва.

Книга вийшла у харківському видавництві «Відкриття» ще минулого року
Книга вийшла у харківському видавництві «Відкриття» ще минулого року

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк