Головна - Новини - MDF оголосила нову програму підтримки незалежних медіа

MDF оголосила нову програму підтримки незалежних медіа

Час прочитання: 2 хв

Організація з розвитку незалежних ЗМІ та підтримки журналістів Media Development Foundation (MDF) оголосила опенкол для журналістів і редакцій, які хочуть відкрити або перезапустити своє медіа.

«Люк» розповідає, що пропонують і як взяти участь.

Що за опенкол?

Організація MDF запрошує журналістів та редакції незалежних медіа з 11 регіонів України взяти участь в програмі підтримки.

«Ми шукаємо команди з Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей,  зазначають організатори на своїй Facebook-сторінці.

Цим проєктом ми хочемо створити можливість для українців отримувати виважену і перевірену інформацію у регіонах, які найбільше постраждали або страждають від війни — на прифронтових та деокупованих територіях України. Дати можливість українським медійникам залишитися працювати у своєму регіоні і водночас не залежати від влади і олігархів. А навпаки: впливати на процеси у своїй громаді, покращувати якість життя його мешканців».

За словами представників MDF, цей опенкол також дає журналістам поштовх до самореалізації: «Саме команда визначатиме редакційну політику, формуватиме контент-плани, шукатиме комфортні для неї шляхи монетизації, які відповідають їхнім цінностям».

Медіа

Що пропонують?

Учасники програми отримають:

  • Навчальну програму, яка відповідає потребам редакції;
  • Індивідуальний підхід від команди MDF з урахуванням цінностей та історії медіа, регіону заснування, обставин роботи тощо;
  • Менторство від досвідчених наставників;
  • Фінансову підтримку під час запуску та перезапуску медіа;
  • Можливість отримати ресурси для реалізації власних ідей.

Як взяти участь?

Щоб взяти участь в опенколі, потрібно заповнити онлайн-форму.

Подати заявку можна до 11 червня 2023 року включно.

Проєкт розрахований на два роки і реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Олександра Пономаренко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк