Головна » Новини » У Харкові відкрили меморіальну дошку Герою України бойовому медику Владиславу Титаренку

У Харкові відкрили меморіальну дошку Герою України бойовому медику Владиславу Титаренку

Час прочитання: 2 хв

У Харкові на стіні 25-ї міської клінічної багатопрофільної лікарні відкрили меморіальну дошку бойовому медику та Герою України Владиславу Титаренку, що загинув через російський обстріл.

«Люк» з посиланням на «Суспільне» розповідає детальніше.

Як вшанували пам’ять медика?

Днями на стінах 25-ї міської клінічної багатопрофільної лікарні відкрили меморіальну дошку, присвячену Владиславу Титаренку. Саме там він працював у части пандемії коронавірусу. 

У грудні 2022 року Владислав мобілізувався до лав ЗСУ і став командиром передової хірургічної групи. Разом з ним працювала медсестра Вікторія Шиш, яка була присутня на відкритті дошки.

«Ми там жили, їли, спали й працювали. Багато працювали. Це були безсонні ночі. Розніс всім чайочку, десь знайшов цукерки. У нього була така “фішка” — він замовляв солодощі з Харкова і домовлявся, щоб нам їх передавали через “швидку”», — говорить Вікторія.

На відкритті дошки була і мати Владислава, Оксана Титаренко. Вона розповіла, що дошка — це образ, зібраний із декількох фотографій. Каже, хотіла, щоб дошку розмістили в лікарні, де працював син.

«Коли почалася пандемія коронавірусу, у цьому корпусі було “ковідне” відділення. Хлопці могли їздити додому, але вони тут жили. Жили й рятували людей. Кладовище є кладовище, а тут — серед живих людей. Дошка там, де люди живуть, працюють повноцінним життям», — каже Оксана Титаренко.

doshka

Меморіальна дошка Владиславу Титаренку. Фото: «Суспільне»


Читайте також:


Що відомо про Владислава Титаренко?

Владислав народився 13 вересня 1994 року в селищі Борова Ізюмського району. Школу закінчив із золотою медаллю та подав документи до медичних вишів Харкова. 

Після закінчення інтернатури Владислав 15 місяців пропрацював у коронавірусному відділенні 25-ї клінічної лікарні. 

7 грудня 2022 року Владислава Титаренка мобілізували до військового шпиталю в Харкові. Після 20-денної підготовки лікар вирушив у перше відрядження до Ківшарівки.

Загинув 5 серпня внаслідок російського авіаційного удару по Кругляківці Куп’янського району. Він похований на Алеї Слави у Харкові. Цьогоріч Владиславу надали звання Героя України посмертно.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк