Головна - Новини - Театр ляльок спільно з «Нафтою» оголосили про прем’єру вистави «Мина Мазайло»

Театр ляльок спільно з «Нафтою» оголосили про прем’єру вистави «Мина Мазайло»

Час прочитання: < 1 хв

Харківський театр ляльок ім. В. Афанасьєва спільно з театром «Нафта» підготували виставу «Мина Мазайло». Прем’єра відбудеться менш ніж за два тижні.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про виставу?

Вистава є переосмисленням однойменної п’єси Миколи Куліша. Комедія про харківську родину, написана майже сто років тому як реакція на українізацію 1920-х років, зараз звучить особливо гостро, зазначають автори. 

«Невже в сьогоднішньому Харкові знову може постати питання чи бути нам українцями? Автори вистави досліджують та переосмислюють традицію експресіонізму, наповнюючи виставу гротеском й різкою пластикою, в сценографії, костюмах, хореографії апелюючи до практики легендарного “Березолю”», — йдеться в описі.

Режисером вистави став Артем Вусик, за хореографію відповідала Ніна Хижна, сценограф — Андрій Хворостьянов, композитор — Нік Акорн, художниця з костюмів — Ольга Данилова.


Читайте також:


Як потрапити на виставу?

Прем’єрні покази заплановані на 24, 25 та 26 травня о 18:00. Місце проведення повідомлять після придбання квитків.

Квитки можна купити за посиланням.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк