Головна - Новини - Артем Вусик отримав премію імені Леся Курбаса

Артем Вусик отримав премію імені Леся Курбаса

Час прочитання: < 1 хв

Засновник харківського незалежного театру «Нафта» Артем Вусик отримав премію імені Леся Курбаса.

«Люк» розповідає детальніше.

За що вручили премію?

Харківський режисер і актор Артем Вусик отримав премію імені Леся Курбаса. Про це 19 лютого повідомило Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти. 

Нагороду присудили за постановку вистави-концерту «Веселка на Салтівці», прем’єра якої відбулась у листопаді 2023 року.


Читайте також:


Хто такий Артем Вусик та що це за вистава?

Артем Вусик — засновник незалежного театру «Нафта», режисер та єдиний актор автобіографічної вистави «Веселка на Салтівці». Це музична сюрреалістична трагікомедія про життя митця, його досвід війни і найбільший житловий масив України — Салтівку. 

Цей район зазнав значних руйнувань у Харкові після початку повномасштабного вторгнення Росії. «Веселка» пропонує «переосмислити стереотипи» та розгледіти «поетичність району, який вважається хуліганським».

Що це за премія?

Премією імені Леся Курбаса щорічно відзначають режисерів, які зробили вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Її вручають до дня народження Курбаса (25 лютого). 

«Відзнаку учасникам конкурсу присуджують за театральну постановку за критеріями: художній пошук, новаторський характер, європейський контекст, сценічний експеримент», — повідомляли у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський, фотографії — Олександр Осіпов,

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк