Головна - Новини - Генпрокурор підтвердив, що росіяни били по Харкову північнокорейською ракетою

Генпрокурор підтвердив, що росіяни били по Харкову північнокорейською ракетою

Час прочитання: < 1 хв

Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що Росія використала для удару по Харкову ракету виробництва КНДР.

«Люк» розповідає, що про це відомо.

Що сказав Костін?

В етері «Суспільне.Спротив» генпрокурор Андрій Костін заявив, що днями прокуратура  отримала перші докази використання армією РФ північнокорейських ракет. Ними вдарили по Харкову 2 січня, коли було пошкоджено південний корпус університету імені В. Н. Каразіна та історичний будинок «Тютюнник».

«Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю», — сказав Костін.

Таких же висновків дійшли військові експерти з міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Наразі вони проводять комплексну експертизу, на якій зможуть точно підтвердити факт використання ракет КНДР. 


Читайте також:


Що відомо про ці ракети?

Ще у листопаді 2023 року південнокорейські військові заявляли, що КНДР могла передати РФ балістичні ракети малої дальності. 4 січня цього року координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія вже придбала у Північної Кореї балістичні ракети та використала їх для ударів по Україні. 

Видання The Wall Street Journal писало, що КНДР могла передати Росії кілька десятків балістичних ракет. 

Крім цього, в Харківській обласній прокуратурі заявили, що ракета, випущена по місту 2 січня, зроблена явно не в Росії, а якість її збірки значно гірша. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк