Головна - Новини - Удар по приватній школі в Харкові: росіяни вперше використали модифікований КАБ-250

Удар по приватній школі в Харкові: росіяни вперше використали модифікований КАБ-250

Час прочитання: < 1 хв

Росіяни використали модифікований КАБ-250 для удару по Харкову 23 червня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про новий КАБ?

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що під час удару по приватній школі 23 червня росіяни використали модифікований КАБ-250 з крилами та GPS-модулем.

«Ворог не зупиняється, а постійно випробовує модифіковані боєприпаси, використовуючи Харків як плацдарм для своїх тренувань», — сказав Синєгубов. 

За його словами, модифікований КАБ коштує в районі 100 тисяч доларів, тоді як ракети обходяться в рази дорожче.

«Для порівняння: ворогу стає дедалі дорожче і складніше використовувати ракетні системи, наприклад, “Калібри”, які коштують близько $10 мільйонів. Так само С-400 — це близько $2 мільйонів, якщо брати С-300 — до $500 тисяч коштує одна ракета. Противник намагається адаптуватися і весь свій мотлох, який знаходиться на складах, використовувати проти нашого цивільного населення», — говорить Синєгубов.


Читайте також:


Що цьому передувало?

23 червня близько 15:00 Росія вдарила по трьох районах Харкова. У Шевченківському районі поцілили по приватній школі, у Холодногірському — по приватному сектору та енергомережі, у Київському — по промзоні.

Загинув літній чоловік, дістали поранення 12 людей, включно з двома дітьми, зокрема постраждала працівниця школи.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк