Головна » Новини » Kraken підтвердив знищення С-300, які обстрілювали Харків

Kraken підтвердив знищення С-300, які обстрілювали Харків

Час прочитання: < 1 хв

Очільник спецпідрозділу ГУР Kraken Костянтин Немічев підтвердив ураження російських установок С-300, якими російська армія завдавала ударів по Харкову. Це стало першим офіційним підтвердженням української сторони.

«Люк» розповідає подробиці.

На початку червня Сили оборони України американськими артилерійськими системами HIMARS знищили російські установки С-300, якими армія РФ обстрілювала Харків. Про це у середу, 12 червня, розповів засновник спецпідрозділу Kraken Костянтин Немічев:

«Ми отримали дозвіл на застосування західної зброї по території рф, — написав він у своєму Telegram-каналі. — “Хаймарси” знищили чотири установки С-300, котрі завдавали ракетних ударів по Харкову, тому зараз вони не ризикують під’їжджати та скорочувати дистанцію, щоб відпрацювати по місту».


Читайте також:


Пан Немічев додав, що українські сили ППО наразі «полюють» на літаки, які бомблять Харків керованими авіабомбами (КАБами). За його словами, через це російські боєприпаси долітають лише до окружної дороги, але у місті все одно є жертви.

3 червня OSINT-аналітики повідомили, що Сили оборони України знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-300/400 у Бєлгородській області. Вони припускали, що удару могли завдати американською реактивною установкою HIMARS. Пізніше вони оприлюднили фото, на яких видно пошкоджений С-300 у Бєлгородській області.

знищені росіські установки С-300

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото з відкритих джерел

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк