Головна - Новини - «Містер Травчик» — в Україні вийшов перший комікс про канабіс
…

«Містер Травчик» — в Україні вийшов перший комікс про канабіс

Час прочитання: < 1 хв

Художниця Тамара Сафарова презентує комікс-зін, в якому розвінчує стереотипи про медичний канабіс та розповідає про можливості його використання в медицині. Перші п’ять епізодів з двадцяти вже вийшли з друку обмеженим накладом.

«Люк» розповідає, що це за комікс та де його можна придбати.

Що це за комікс?

Мисткиня Тамара Сафарова презентувала свій комікс «Містер Травчик», присвячений спростуванню стереотипів щодо канабісу. Він створений у зін-форматі (від слова magazine), який означає самвидав, невеликий тираж та незалежність автора. Зазвичай зіни видають митці задля самовираження та популяризації своїх ідей. У випадку Сафарової — ідей легалізації канабісу в Україні.

«Містер Травчик» розповідає про корисні властивості канабісу та пропагує критичне мислення щодо його використання. Авторка підкреслює важливість свободи вибору й розмірковує про чинну наркополітику України:

«У сучасних умовах, коли Україна переживає складний період війни та мільйони людей страждають від розладів, питання легалізації медичного канабісу набуває особливого значення», — зазначає вона у пресрелізі.

Тамару Сафарову непокоїть, що поки речовини з доведеною шкодою для організму (на кшталт нікотину та алкоголю) залишаються доступними громадськості, значно менш шкідливий за них канабіс лишається поза законом. Власний досвід боротьби з синдромом полікістозних яєчників та дослідження наукових й історичних джерел спонукали художницю до створення цього коміксу. 

Де придбати комікс?

«Містер Травчик» складається з 20 епізодів, перше видання містить перші п’ять з них. Зін створений в техніці riso і надрукований в Києві обмеженим накладом — лише 100 екземплярів. Кожен з них пронумерований та підписаний мисткинею і містить всередині маленький подарунок.

Вартість екземпляра — 420 гривень. Придбати комікс та ознайомитися з процесом його створення можна в Instagram авторки.

Антон Алохінссон, ілюстрації Тамари Сафарової, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк