Головна - Новини - «Земля перемоги» — нова виставка відкривається у підвалі Муніципалки

«Земля перемоги» — нова виставка відкривається у підвалі Муніципалки

Час прочитання: < 1 хв

Харківська муніципальна галерея повертається після півторарічної перерви. Але поки що виставки проходитимуть лише у підвальному приміщенні — основне й досі зайняте редакцією видання «Харьковские известия».

«Люк» ділиться подробицями нової експозиції.

Арт підвал харківської муніципальної галереї півтора року слугував вимушеним укриттям. З вересня він знову працюватиме як культурний простір — у ньому відкриється проєкт «Земля перемоги / Victory Land» з роботами харківської художниці Вікторії Хорошилової. Про це повідомили працівники галереї.

«Вікторія писала картини міського пейзажу під час обстрілів, під освітленням ліхтарів,розповідає в Instagram кураторка виставки Дарія Герасимова. — Писала швидко, поки в крані була вода, аби мати змогу вимити після роботи інструменти. Під час активних обстрілів, вона обгортала свої твори ковдрами, щоб зберегти їх від можливих пошкоджень. Картини Викторії — це місто з ранами, але це наша земля, сильна, рішуча та готова до перемоги!»

Протягом повномасштабного вторгнення РФ художниця приїздила на Північну Салтівку разом з військовими, відвідуючи тоді ще заміновану зону. На своїх полотнах вона передає Харків у його двоїстій реальності: зі спорожнілими вулицями, темними вікнами, але й з першим трамваєм, що рушив Салтівкою після закінчення найсильніших обстрілів міста. Попри показну сірість харківського пейзажу, мисткиня вдало підсвічує його яскравими променями на сході сонця.

Виставка картин Вікторії Хорошилової триватиме з 3 по 24 вересня.

Артпідвал муніципальної галереї працює з вівторка по неділю, з 13:00 до 18:00.

Вхід вільний.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк