Головна - Новини - «Бути своїми». В Україні стартував Національний тиждень читання

«Бути своїми». В Україні стартував Національний тиждень читання

Час прочитання: < 1 хв

4 грудня в Україні стартував «Національний тиждень читання-2023» від Українського інституту книги. Упродовж тижня відбудеться низка літературно-мистецьких заходів по всій Україні.

«Люк» розповідає детальніше, що це за акція і які події пройдуть у Харкові.

Про акцію та її сенс

З 4 по 10 грудня по всій Україні відбудеться низка літературно-мистецьких заходів: фахові дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини, обговорення та презентації книг. Це акція від Українського інституту книги, яка проводиться вже втретє.

Організатори акції закликають людей викладати в соцмережі дописи про свої улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного, використовуючи гештеги #тижденьчитання2023 і #бутисвоїми.

«Гасло акції — “Бути своїми”, в яке ми вкладаємо безліч сенсів і практичного змісту. Ми переконані, що читання книжок сприяє єднанню, формуванню ідентичності, є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим — у складні часи, коли під загрозою наша культура»,пояснили організатори.


Читайте також:


Події, заплановані в межах акції

Усього в межах акції пройде 14 подій в різних містах України. Зокрема, на 8 грудня планується великий книжковий ярмарок Kyiv Book Weekend (початок о 17:00, у павільйоні №1 Міжнародного виставкового центру, на Броварському проспекті, 15).

У Харкові, 5 грудня о 13:00, відбудеться презентація книги «Просвітник та бандурист Михайло Злобинець» за участі видавця Олександра Савчука. Місце проведення — Харківська державна бібліотека імені В. Короленка (провулок Короленка, 18).

З повним переліком усіх подій можна ознайомитись на сайті

Є і благодійна складова

Також організатори закликають українців до участі в благодійній акції «Книжкова хвиля». Її суть полягає в тому, щоб придбати і «підвісити» будь-яку книжку в одній із київських книгарень-партнерів акції, отримавши натомість квиток на книжковий ярмарок Kyiv Book Weekend.

Усі зібрані книги відправлять українським бібліотекам, які постраждали внаслідок бойових дій або окупації. 

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк