Головна - Новини - «ІЗОЛЯЦІЯ» оголошує опенкол для інституцій, що працюють з темами ідентичності

«ІЗОЛЯЦІЯ» оголошує опенкол для інституцій, що працюють з темами ідентичності

Час прочитання: < 1 хв

Фонд «ІЗОЛЯЦІЯ» оголошує прийом заявок на програму «Спадщина. Простір для роботи». Взяти участь можуть організації, які працюють з темами культури та ідентичності.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за програма?

Програма «Спадщина. Простір для роботи» пропонує громаді ідентифікувати та/або переосмислити наявні місцеві культурні ресурси. Також проєкт надає методологічні інструменти, аби створити культурні продукт та освітні програми, працювати з власними громадами та різноманітними аудиторіями з урахуванням викликів війни.

Податись можуть організації, що працюють з темами культури та ідентичності — місцеві музеї, бібліотеки, культурні центри, громадські організації з регіонів, де діє фонд «Партнерство задля стійкості України».


Читайте також:


Що пропонують учасникам?

Дня них підготували серію лекцій та дискусій із аналізом викликів воєнного часу та практичні рішення для операторів культури, що опрацюють ідеї своїх проєктів та отримають фахові рекомендації від лекторів та тренерів. 

Тренінги відбудуться у змішаному форматі (онлайн та офлайн у Києві) протягом березня і квітня 2024 року; час для реалізації проєктів — травень-липень 2024-го. Програма завершиться підсумковою конференцією у Києві на початку серпня.

Фокусні теми для робіт:

  • робота з ідентичністю;
  • культура, спадщина і місцевий розвиток;
  • культура як чинник соціальної згуртованості, динамічні аудиторії в умовах війни;
  • робота зі спадщиною та переміщеними громадами тимчасово окупованих територій.

Як подати заявку?

Для участі у програмі потрібно заповнити аплікаційну форму за посиланням

Дедлайн подачі заявок — 3 березня 2024 року. Команда експертів відбере до 12 проєктів, які отримають менторську підтримку та фінансування в розмірі від 150 до 500 тисяч гривень.

Зазначимо, що програму втілює фонд «ІЗОЛЯЦІЯ», спільно з Харківським ЛітМузеєм, Одеським національним художнім музеєм та «Мистецьким арсеналом».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк