Головна - Новини - У Харкові відбудеться артист-ток із Павлом Маковим

У Харкові відбудеться артист-ток із Павлом Маковим

Час прочитання: < 1 хв

19 квітня у «ЄрмиловЦентрі» відбудеться артист-ток з митцем Павлом Маковим, виставка якого експонується зараз у просторі.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про подію?

За словами організаторів, під час виставки Павла Макова у «ЄрмиловЦентрі» відбудеться розмова з художником. Крім цього, можна придбати каталог Венеційської бієнале 2022 року, де також виставлявся проєкт Макова «Фонтан виснаження».

«У березні 2022-го року, провівши кілька днів під обстрілами у Харкові, художник Павло Маков з дружиною та матір’ю залишив Україну, аби потрапити у Венецію, де вже в травні представляв Україну на найбільш авторитетній виставці сучасного мистецтва у світі, Венеційській бієнале. Потім були участь у ярмарці Vienna Contemporary у Відні, персональні виставки у Парижі та Флоренції», — йдеться в дописі.


Читайте також:


Де і коли буде артист-ток?

Артист-ток відбудеться 19 квітня о 18:00 у «ЄрмиловЦентрі» (майдан Свободи, 4). 

Вхід вільний, перед візитом необхідно зареєструватись за посиланням.

Що відомо про «Фонтан виснаження»?

Виставка «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994-2024» відкрилась у «ЄрмиловЦентрі» 29 березня. 

За словами організаторів, цей проєкт вперше експонується у Харкові, хоча й має довгу історію. Він з’явився з малюнків на папері, контексту міста у 90-ті роки, уважних прогулянок і спроби Павла Макова зафіксувати його тодішній ментальний стан.

«З 1994 року по сьогодні “Фонтан” мав багато версій, розповідають в Instagram куратори виставки. — Від малюнків, офортів, книжок і незакінчених моделей до першого завершеного варіанту з поданою всередину водою в Павільйоні України на 59-й Венеційській бієнале — проєкті “Фонтан виснаження. Висока вода” кураторського колективу Лізавети Герман, Марії Ланько та Бориса Філоненка».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк