Головна » Фільм про харківських митців «Порцелянова війна» номінували на премію американських кінокритиків

Фільм про харківських митців «Порцелянова війна» номінували на премію американських кінокритиків

Час прочитання: < 1 хв

Фільм «Порцелянова війна» про харківських митців номіновано на премію Critics’ Choice Documentary Awards. Режисерами стрічки виступили Брендан Белломо та Слава Леонтьєв.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про номінацію?

14 жовтня на сайті премії оголосили цьогорічних номінантів, серед них є два українських фільма: «Порцелянова війна» та Once Upon a Time in Ukraine. Перший змагається одразу у двох категоріях — «Найкращий новий режисер документального кіно» та «Найкращий політичний фільм».

«Фільми- та серіали-номінанти цього року запропонували нам нові способи побачити світ, вшанувати наших героїв та краще зрозуміти складні історії. Ми раді відзначити стільки виняткових документальних проєктів, оскільки ми продовжуємо визнавати різноманітні голоси та стилі», — зазначив віцепрезидент Асоціації кінокритиків США з питань документального кіно Крістофер Кемпбелл.

Переможців премії оголосять 10 листопада, нею відзначають найкращі документальні фільми року.

ports2

ports


Читайте також:


Що це за фільм?

Півторагодинний фільм розповідає історію трьох митців: кераміста Слави Леонтьєва, його дружини Ані Стасенко та їхнього товариша Андрія Стефанова. Попри повномасштабне вторгнення вони вирішили залишитися у Харкові, що зазнавав безперервних російських обстрілів.

Стрічка демонструє життя художників, які намагаються протистояти ворогу не лише збройно, але й через мистецтво, прикрашаючи своїми порцеляновими витворами зруйновані будівлі.

«Під рев винищувачів українські артисти Слава, Аня та Андрій вирішують залишитися, описує свою стрічку американський режисер Брендан Белломо. — Відважно знаходячи красу серед руйнування, вони демонструють, що можна змусити людей боятися, але важко знищити їхню жагу до життя».

Другим режисером фильму, що виграв гран-прі Sundance, став один з його героїв — харківський художник-графік та кераміст Слава Леонтьєв. Над сценарієм також працювали Аніела Сидорська та Паула ДюПре.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк