Головна - Новини - Документалка про трьох харківських митців отримала гран-прі на кінофестивалі Sundance

Документалка про трьох харківських митців отримала гран-прі на кінофестивалі Sundance

Час прочитання: < 1 хв

Україно-американська стрічка «Порцелянова війна» отримала головний приз журі як найкращий документальний фільм на фестивалі незалежного кіно Sundance у США. Серед його творців — подружжя художників-керамістів з Харкова.

«Люк» розповідає детальніше.

Стрічка Porcelain War («Порцелянова війна») отримала гран-прі у номінації «найкращий документальний фільм» на фестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival, який проходить щороку у Парк-Сіті (штат Юта, США).

Півторагодинний фільм розповідає історію трьох митців: кераміста Слави Леонтьєва, його дружини Ані Стасенко та їхнього товариша Андрія Стефанова. Попри повномасштабне вторгнення вони вирішили залишитися у Харкові, що зазнавав безперервних російських обстрілів.


Читайте також:


Стрічка демонструє життя художників, які намагаються протистояти ворогу не лише збройно, але й через мистецтво, прикрашаючи своїми порцеляновими витворами зруйновані будівлі.

«Під рев винищувачів українські артисти Слава, Аня та Андрій вирішують залишитися, — описує свою стрічку американський режисер Брендан Белломо. — Відважно знаходячи красу серед руйнування, вони демонструють, що можна змусити людей боятися, але важко знищити їхню жагу до життя».

Другим режисером фильму, що виграв гран-прі Sundance, став один з його героїв — харківський художник-графік та кераміст Слава Леонтьєв. Над сценарієм також працювали Аніела Сидорська та Паула ДюПре.

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк