Головна - Новини - У Харкові Костянтин Дорошенко презентує свою книгу «За київським часом»

У Харкові Костянтин Дорошенко презентує свою книгу «За київським часом»

Час прочитання: 2 хв

У Харкові відбудеться презентація книги критика, куратора та публіциста Костянтина Дорошенка «За київським часом». Модеруватиме зустріч головна редакторка «Люка» Катерина Переверзева.

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Що це буде за презентація?

Презентація книги Костянтина Дорошенка відбудеться 23 лютого о 18:00 в «ЄрміловЦентрі». Сама книга є збіркою есеїв Дорошенка та переосмисленням його доробку з 1995 року. В портретах знаних і маловідомих співвітчизників, рецензіях на культурні та суспільні події, полемічних висловлюваннях автор аналізує тенденції розвитку України як незалежної держави, її здобутки й помилки на цьому шляху. 

«Видання розраховане на широке коло читачів, які цікавляться поглядом на українську історію та культуру, що базується на принципах відкритого суспільства та європейського єднання, йдеться в анотації до книги.

Тексти насичені маловідомою інформацією про долі, події, персоналій, у доступній формі апелюють до провідних філософських і політологічних течій сучасності, створюють широке поле для рефлексії, стверджують розуміння суб’єктності України, її історичної приналежності до європейської цивілізації, чутливості до свободи й демократії».

Модеруватиме зустріч співзасновниця і головна редакторка видання «Люк» Катерина Переверзева. Придбати книгу можна на сайті видавництва Аннети Антоненко за посиланням.


Читайте також:


Хто такий Костянтин Дорошенко?

Костянтин Дорошенко — критик, куратор та публіцист. Курував мистецькі виставки в Україні, США, КНР, Чорногорії, Киргизстані. Виступав з лекціями про українське мистецтво в Університеті Вашингтона і Лі (Лексингтон, США), мистецьких інституціях України, Литви, Білорусі, Азербайджану. 

В якості продюсера реалізував книжкові проєкти «Папа і Україна» (Олександр Красюк, видавництво «Дуліби», 2005 р.) про зв’язки папи Івана Павла ІІ з Україною та його ставлення до неї, «Повелителі двох материків» (Олекса Гайворонський, видавництво «Оранта», 2007 р.) про історію Кримського ханату. Неодноразовий член журі Львівського форуму видавців.

У 2022 році виступив редактором-упорядником видання Russian War Crimes на замовлення Офісу Президента України. Перша леді України Олена Зеленська представила це видання в США під час свого візиту до Вашингтону у липні 2022 року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк