Головна - Новини - Багряний, Горська, копірайтинг. Нове українське видавництво відкриває передзамовлення

Багряний, Горська, копірайтинг. Нове українське видавництво відкриває передзамовлення

Час прочитання: < 1 хв

Про заснування нового видавничого дому «Прометей» харківський блогер Полум’яний (Андрій Носач) повідомив ще у лютому цього року. Минулої п’ятниці, 15 квітня, він оголосив про передпродаж перших книжок.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за видавництво?

В лютому 2023 року Полум’яний оголосив у своєму блозі про заснування нового видавництва «Прометей». Воно друкуватиме як класиків української художньої прози, так і сучасних авторів, в тому числі нонфікшн.

Минулої п’ятниці «Прометей» повідомив пропередпродаж перших книжок. Ними стали «Ой, копірайтинг!» Віки Смереки та «Інфопривид» Дар’ї Лісіч. Передзамовити книги можна на сайті видавництва.

Також в найближчих планах «Прометея» — випуск біографії української художниці Алли Горської та роману Івана Багряного «Тигролови».

Хто такий Андрій Полум’яний?

Андрій Полум’яний — філолог та видавець родом з Харківщини. За лічені дні до повномасштабного вторгнення Росії він почав вести свій блог, присвячений популяризації української мови, історії та культури. В ньому він розповідає, наприклад, про харківський правопис, зародження українського фемінізму та актуальність ідей Сковороди.

На початку широкомасштабної російської агресії він опинився на окупованій Куп’янщині, звідки згодом зміг виїхати. Зараз Андрій знаходиться у Празі, де продовжує популяризувати українську літературу. 

Антон Алохінссон, фото — Антон Алохінссон, Катерина Переверзева, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк