Головна - Новини - У харківських супермаркетах тепер можна сходити до психолога

У харківських супермаркетах тепер можна сходити до психолога

Час прочитання: 2 хв

У харківських ТРЦ та супермаркетах з’явились кабінети психологічної допомоги. Звернутись туди можна безоплатно.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що відомо про послугу?

Кабінети у трьох точках відкрились ще 15 березня цього року. Наразі там працює шість психологів у дві зміни, щодня вони допомагають 30-45 людям. 

За словами заступника директора Департаменту соціальної політики Юрія Шпараги, головна задача проєкту — забезпечити можливість доступної первинної психологічної допомоги.

«Треба змінювати культуру, бо склалися якісь такі стереотипи, що люди вважають якоюсь вадою звернення до психолога, а це ж неправильно. А в супермаркеті людина просто загубилася серед покупців, зайшла поговорила і знайшла відповідь на питання, які її турбують», — сказав Шпарага в коментарі Kharkiv Today.

Він зазначив, що прийом є повністю анонімним, консультація триває не менше 30 хвилин. У разі необхідності психолог може перенаправити людину до іншого спеціаліста, наприклад, якщо виявить, що їй потрібна консультація психотерапевта, психіатра або лікаря іншої спеціалізації.

«Переважна більшість клієнтів — це жінки. Це може бути пов’язано з більшою відкритістю жінок у виявленні своїх емоцій і бажанні отримати допомогу. Однак чоловіки також звертаються до нас, особливо у випадках, коли вони шукають підтримку у вирішенні особистих чи професійних проблем. Частіше за все до нас звертаються молоді та люди середнього віку», — розповів виданню Віталій Багричаєв, керівник БФ «Стійкість України», що розробляв проєкт спільно з Департаментом соцдопомоги.

Потрапити до кабінету можна без попереднього запису. У супермаркеті та торговельних центрах біля центрів психологічної допомоги стоять відповідні стенди. 


Читайте також:


Де знайти центри психологічної допомоги?

Центри психологічної допомоги працюють за адресами:

  • ТРЦ «Нікольський» (вул. Григорія Сковороди, 2а);
  • ТРЦ «Французький бульвар» (вул. Академіка Павлова, 44-Б);
  • Супермаркет «Клас» (пр. Тракторобудівників, 128 В).

Час роботи: понеділок-п’ятниця з 11:00 до 15:00.

Телефони для довідки:

  • 0674747171
  • 0956587171
  • 0633035505.

Також невдовзі відкриється четвертий кабінет у ТРЦ «Дафі», психологи вже готові братися за роботу. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк