Головна - Новини - Конкурс Rebuild Ukraine. Архітекторів запрошують долучитися до відбудови житла на Північній Салтівці

Конкурс Rebuild Ukraine. Архітекторів запрошують долучитися до відбудови житла на Північній Салтівці

Час прочитання: 2 хв

Міністерство освіти і науки України хоче залучити архітекторів та студентів-архітекторів до розробки проєктів квартир у нових або частково зруйнованих Росією будинках Північної Салтівки у Харкові.

«Люк» розповідає подробиці.

В чому суть програми?

Міністерство освіти та науки України оголосило конкурс під назвою Rebuild Ukraine для відбудови зруйнованих під час повномасштабного вторгнення житлових будинків на Північній Салтівці. Учасникам пропонують спроєктувати 200 нових житлових квартир різної площі та планування. Конкретна адреса будинків поки що не відома.

Призовий фонд становить 10 тисяч доларів США. Взяти участь у конкурсі можуть як професійні архітектори, так і студенти, що навчаються на відповідній спеціальності. До конкурсу можуть долучитись приватні особи, команди або фірми.

Які вимоги до учасників?

Роботи оцінюватимуться за наступними критеріями:

  • Функціональність та сталість дизайну;
  • Креативність та оригінальність;
  • Доступність та інклюзивність;
  • Естетична привабливість;
  • Можливість реалізації.

Конкурсанти можуть обрати: проєктувати новий будинок чи ущільнювати вже наявну забудову додатковими квартирами. 

«Існують різні техніки та методи, які можуть бути використані для перепланування, зокрема повне знесення та будівництво нового будинку, перебудову, надбудову та заміну пошкоджених частин будівлі або комбінацію цих методів», — зазначають організатори на сайті конкурсу.

Міністерство наголошує,  що учасники обов’язково мають використовувати у своїх проєктах збірно-модульні будівельні системи Speedstac та утеплені металеві панелі для зовнішнього облицювання. Так організатори планують досягти зменшення споживання енергії та викидів вуглекислого газу в будівлях. 

Як взяти участь у конкурсі?

Подати заявку на участь можна до 12 травня за посиланням. Файл з проєктом має відповідати таким вимогам:

  • PDF-формат;
  • Назва має вигляд: компанія / ім’я заявника_дата подання;
  • Максимальний розмір — 25 мегабайтів, 10 слайдів;
  • До файлу треба додати зображення для попереднього перегляду у горизонтальній орієнтації, розміром не більше 10 МБ та у форматі JPG.

Останній день подачі проєктів до розгляду — 16 червня 2023 року.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк