Головна - Новини - Уряд профінансує відбудову майже 80 об’єктів на Харківщині

Уряд профінансує відбудову майже 80 об’єктів на Харківщині

Час прочитання: < 1 хв

Уряд виділив майже 9,3 мільярда гривень із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Кошти підуть на проєкти місцевих влад щодо відновлення та будівництва об’єктів інфраструктури та житлових будинків.

«Люк» розповідає детальніше.

На що підуть гроші?

Кабінет міністрів України виділив гроші з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Керівниця напрямку національної аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна пояснила, що «кошти виділяють у межах нової державної програми про надання субвенцій для місцевої влади на ремонт та будівництво». Частину цих грошей вдалося отримати завдяки заморозці російських активів в Україні.

Перелік обʼєктів, на які спрямують гроші, є у додатку до постанови Кабміну. У Харківській області таких об’єктів майже 80.

«Ця ініціатива важлива і потрібна, адже йдеться про відновлення житла, облаштування і ремонт укриттів та будівництво лікувально-реабілітаційних корпусів для ветеранів», — зазначає Заболотна у пресрелізі.  

Також для реалізації проєктів 88 мільйонів гривень отримає Міністерство оборони, і три мільйони гривень — Міністерство внутрішніх справ. 


Читайте також:


Які є зауваження?

Аналітики Центру спільних дій заявили, що уряду потрібно розробити стратегію відбудови та на її основі планувати роботу Фонду, а не точково вирішувати проблеми. 

«Через відсутність єдиного плану відбудови кошти виділяються безсистемно, що веде до їхнього неефективного використання та створює ризики зловживань, — вважає Заболотна.   

Обмеження в умовах воєнного стану, зокрема закритість реєстрів та обмеження свободи слова, не дають медіа та організаціям громадянського суспільства ефективно контролювати використання державних коштів».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк