Головна - Новини - Ніколи не було, і от знову. Відбудова лікарні в Ізюмі привернула увагу антикорупційників

Ніколи не було, і от знову. Відбудова лікарні в Ізюмі привернула увагу антикорупційників

Час прочитання: < 1 хв

Ізюмська центральна міська лікарня Піщанської Богоматері уклала ще одну угоду на ремонт, але є нюанс. Підрядником обрали знову ТОВ «СК Пантеон», однак тендер не проводили, а кошторис приховали.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

22 квітня КНП Ізюмської міськради «Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері» уклало угоду з ТОВ «СК Пантеон» на капітальний ремонт першого та другого поверхів прибудови та огороджувальних конструкцій головного корпусу лікарні за 4,3 мільйони гривень.

У Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ) зазначили, що торги для визначення підрядника лікарня не проводила, а кошторис на проведення робіт приховала — вперше за всю історію відбудови лікарні.


Читайте також:


Що цьому передувало?

Російські окупанти зруйнували Ізюмську лікарню у березні 2022 року. Після деокупації міста до відновлення лікарні долучилась Перша леді України Олена Зеленська, яка збирає на відбудову гроші по всьому світу.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповідав, що проєкт відновлення лікарні реалізують у три черги. Загальна сума робіт — понад 1,2 мільярда гривень. Вартість реконструкції першої черги — понад 700 мільйонів гривень.

У жовтні 2023 року у ХОВА відзвітували, що отримали від фундації Олени Зеленської 600 тисяч євро на відновлення операційного блоку в Ізюмській лікарні. Тоді ж уклали угоду на аварійно-відновлювальні роботи на суму 70 мільйонів гривень з ТОВ «СК Пантеон». 

ТОВ «СК Пантеон» — харківська компанія, що займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Заснована у 2020 році зі статутним капіталом у 2000 гривень. У ХАЦ зазначають, що до 2023 року компанія не мала серйозних підрядів, однак почала їх отримувати після того, як її очолив Олексій Буряк. Тоді компанія почала укладати угоди з ХОВА. За словами ХАЦ, фірма «засвітилась» на підробці документів.

Також розслідувачі зазначили, що у кошторисі на відбудову лікарні є переплати по десятках позицій на мільйони гривень.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк