Головна - Новини - Тендер Шредінгера. На Харківщині підписали угоду про ремонт ліцею у Слатиному за третину мільярда гривень

Тендер Шредінгера. На Харківщині підписали угоду про ремонт ліцею у Слатиному за третину мільярда гривень

Час прочитання: < 1 хв

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області уклала угоду з Консорціумом «Білдінг Груп» щодо відновлення Слатинського ліцею за 337,2 мільйона гривень. Однак, незадовго до підписання угоди, у Харківській ОВА заявили, що скасували її. Тим не менш, вона досі офіційно не розірвана.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

22 березня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області уклала угоду з Консорціумом «Білдінг Груп» на відновлення Сталиньского ліцею за 337,2 мільйона гривень. 

В той же день голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов заявив, що тендер відтерміновано на 2025 рік.

«Основне джерело фінансування відбудови ліцею — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Утім, з огляду на безпосередню близькість до кордону з країною-агресором, обласній робочій групі “Прозорість та підзвітність” вдалося домогтися скасування даного тендеру та відтермінування його до 2025 року. Наразі для усіх громад має бути один пріоритет — допомога українським захисникам», — зазначив Синєгубов.

Однак, журналісти Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) зазначили, що угоду підписали, а 25 березня завантажили у систему. Станом на 28 березня її досі не скасували. 


Читайте також:


Що цьому передувало?

22 січня закінчився тендер від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області на реконструкцію ліцею у Слатиному. Розслідувачі ХАЦ встановили, що в кошторисі є завищені ціни, загальні переплати сягають десятків мільйонів гривень.

Переможцем на тендері став консорціум «Білдінг Груп», афілійований, за словами ХАЦ, з колишнім нардепом-регіоналом Анатолієм Денисенком. Ще одна фірма консорціуму — ПП «Будівельна фірма “Промтекс”» займається відновленням ліцею у Балаклії, де розслідувачі теж зафіксували численні переплати.

Тоді заступник начальника ХОВА Євген Іванов заявив, що тендер відтермінували на 2025 рік з огляду на безпекову ситуацію та неможливість проведення офлайн-навчання. Крім цього, ХОВА залишила запит на перерахунок кошторису.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк