Головна - Новини - Харківська резиденція в будинку «Слово» оголосила опенкол на участь

Харківська резиденція в будинку «Слово» оголосила опенкол на участь

Час прочитання: < 1 хв

Харківська резиденція в будинку «Слово» відновила свою діяльність та оголосила опенкол на участь. Прийняти планують 12 українських авторів та 10 чеських.

«Люк» розповідає про умови опенколу.

Що це за резиденція?

В будинку «Слово» в 1930-х роках жили і працювали митці «Розстріляного відродження», зокрема, Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Остап Вишня, Володимир Яновський, Павло Тичина, Михайло Яловий та Іван Багряний.

З 2018 року у будинку функціонує резиденція «Слово», створена за ініціативи PEN Ukraine і Харківського ЛітМузею. У 2022 році росіяни пошкодили будинок, однак сама квартира, де проводилась резиденція, вціліла.

Тепер для користування резидентами підготували дві квартири — журналіста Петра Лісового та мовознавця Юрія Шевельова


Читайте також:


Які умови та як податись?

Організатори розглядатимуть заявки для 12 українських авторів, чеських же вже обрали партнери з чеського видавництва «Вітряні млини». Учасники можуть розраховувати на резиденцію довжиною від трьох тижнів до місяця, також ЛітМузей готовий розглянути надання стипендії на час перебування у Харкові в розмірі 20 тисяч гривень. 

Податись на опенкол можуть поети, прозаїки, перекладачі, літературознавці, драматурги, журналісти та вчені-гуманітарії. Для цього необхідно заповнити заявку за посиланням. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк