Головна - Новини - Харківська резиденція в будинку «Слово» відновлює роботу

Харківська резиденція в будинку «Слово» відновлює роботу

Час прочитання: < 1 хв

У будинку «Слово» стартує новий сезон резиденцій. Впродовж наступного року там побувають 24 письменника і письменниці.

«Люк» розповідає, що відомо про резиденцію.

Яким буде новий сезон резиденцій у будинку «Слово»?

Заступниця директорки з розвитку Харківського ЛітМузею Тетяна Пилипчук розповіла «Люк», що з лютого 2024 року в будинку «Слово» планують запустити новий сезон резиденцій. Вони триватимуть від трьох тижнів до місяця. Всього наступного року планують запросити 24 учасника — 12 українських та 12 чеських письменників і письменниць, яких обиратимуть партнери музею.

«Резиденція функціонуватиме так само, як і раніше. Це будуть культурні програми, квартирники, зустрічі творчі, культурні подкасти, дописи резидентів у соцмережах», — сказала Тетяна Пилипчук.

Основний критерій відбору українських резидентів — потреба перебувати у Харкові для створення тієї чи іншої роботи. Подаватись зможуть письменники, журналісти, філософи, драматурги, але основним напрямком роботи буде текст. Опенкол офіційно оголосять наприкінці цього року або на початку наступного.


Читайте також:


Що це за резиденція?

В будинку «Слово» в 1930-х роках жили і працювали митці «Розстріляного відродження», зокрема, Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Остап Вишня, Володимир Яновський, Павло Тичина, Михайло Яловий та Іван Багряний.

З 2018 року у будинку функціонує резиденція «Слово», створена за ініціативи PEN Ukraine і Харківського ЛітМузею. В 2022 році російська ракета пошкодила будинок, однак сама квартира, де проводилась резиденція, вціліла.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський 

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк