Головна » Новини » У Харкові створили групу оперативного реагування на руйнування від обстрілів

У Харкові створили групу оперативного реагування на руйнування від обстрілів

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові створили першу в Україні робочу групу оперативного реагування на пошкодження об’єктів культурної спадщини.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями архітектор-реставратор і урбаніст Віктор Дворніков повідомив, що у Харкові створили робочу групу оперативного реагування на пошкодження об’єктів культурної спадщини

До групи увійшли експерти з архітектурної реставрації, інженери конструктори, очільники усіх профільних департаментів міськради, очільники обласних департаментів культури і архітектури. 

Група буде оперативно приймати рішення щодо збереження об’єктів, пошкоджених внаслідок військових дій, а також порятунку окремих елементів та фрагментів об’єктів, з їх подальшим сортуванням та збереженням. 


Читайте також:


Чому це важливо?

Про створення такої робочої групи харківська архітектурна спільнота говорила вже давно. На дискусії, що відбулась у лютому 2024 року, Дворніков звернув увагу на неодноразові випадки, коли комунальники або співробітники ДСНС під час ліквідації наслідків російських обстрілів руйнували пам’ятки культурної спадщини ще більше

«Ми постійно кажемо про те, що втрачається автентичний матеріал, який можна використовувати для відновлення. Потрібно розробити єдині правила, за яким могли би працювати комунальники у таких випадках. Місто має обов’язково передбачити місця, де ми могли би зберігати матеріал для відновлення», — зазначив тоді Дворніков.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк