Головна » Міськрада замовила шість проєктів ремонту доріг на 4,6 мільйона гривень. Попередні досі не реалізували

Міськрада замовила шість проєктів ремонту доріг на 4,6 мільйона гривень. Попередні досі не реалізували

Час прочитання: < 1 хв

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради у жовтні уклав кілька угод щодо розробки проєктів для ремонту доріг на 4,6 мільйона гривень. Попередні подібні проєкти досі не реалізовані.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» розповідає детальніше.

Що сталося?

У жовтні департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклав шість угод з ТОВ «Хорда-ЮА» на розробку проєктної документації міських вулиць на суму 4,6 мільйона гривень.

Всі угоди укладені без проведення відкритих торгів. Так, планується витратити 905 тисяч гривень на проєктну документацію ремонту вулиці Отакара Яроша (на ділянці від вулиці Клочківської до вулиці Олександра Олеся).

Проєкт ремонт проспекту Жуковського буде коштувати 912,5 гривень. Поряд планують оновити вулицю Астрономічну, вартість проєктних робіт 758 тисяч гривень.

Крім того, проєктну документацію замовили для ремонту вулиць: Чехова (460,5 тисяч  гривень), Рудика (873,3 тисячі гривень) та проїзд Магістральний на ділянці від вулиці Залютинської до вулиці Полтавський Шлях (698,2 тисячі гривень). Варто зазначити, що фінансування розробки проєктів заплановане до кінця 2025 року. 

ХАЦ

Читайте також:


Що відомо про цю компанію?

ТОВ «Хорда-ЮА» заснували 23 грудня 2022 року, власником та директором є Катерина Поліванова.

З моменту створення це підприємство вже отримало угод від міськради на суму понад 11 мільйонів гривень. 

«При цьому жоден з розроблених проєктів поки не планують реалізувати на практиці. А для проведення ремонтних робіт на вулицях, де замовлені проєкти, потрібні сотні мільйонів гривень у міському бюджеті. Тож залишається питання щодо ефективності витрачання мільйонів гривень на замовлення проєктів, які навряд в найближчі роки почнуть реалізовувати», — зазначили у ХАЦ. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк