Головна - Новини - Фотограф Саша Маслов спільно з Saint Javelin видав книгу про українських захисників

Фотограф Саша Маслов спільно з Saint Javelin видав книгу про українських захисників

Час прочитання: 2 хв

Фотограф родом з Харкова Саша Маслов спільно з канадсько-українським проєктом Saint Javelin видали фотокнигу SAINTS. Вона розповідає історії людей, що роблять все для перемоги України у війні проти Росії.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за книга?

SAINTS — фотокнига Саші Маслова, у якій він документує історії людей під час повномасштабної війни Росії проти України 2022-2023 років. 

Видання складається із понад 100 фотографій та історій людей, які працюють для захисту України — військових та волонтерів. Книга написана англійською мовою; за тексти відповідала журналістка, головна редакторка «Слідство.Інфо» Настя Станко.

У книзі автор говорить про нове розуміння святості та самопожертви, яке трансформувалося протягом 10 років війни. Багато героїв і героїнь цих історій загинули або вважаються зниклими безвісти, тому фотокнига виконує символічну роль — вшановує втрачені та врятовані життя.

«Зібравши понад 100 зображень та історій, Саша Маслов та Настя Станко говорять про мужність, жертовність і невблаганну рішучість людей, що відіграють і відіграли важливу роль у російсько-українській війні, ухоплюючи суть святості серед боротьби. Видана у співпраці з Saint Javelin, ця фотокнига вшановує тих, хто загинув, водночас відзначає стійкість тих, хто переживає трагічні події саме зараз», — розповіла Анастасія Леонова, співзасновниця видавництва ist publishing, яке видало книгу.

Засновник Saint Javelin Крістіан Борис розповідає, що початково його проєкт був відомий завдяки мемам та жартам, але вони хотіли створити серйозний документальний проєкт, щоб розповісти історії людей, які захищають Україну.

30% прибутку від продажу книги на сайті Saint Javelin спрямують на закупівлю тактичного медичного обладнання для ЗСУ за ініціативою Світового Конґресу Українців Unite with Ukraine.

Замовити книгу можна на сайті видавництва.

Саша Маслов

Саша Маслов

Саша Маслов


Читайте також:


Що відомо про авторів?

Саша Маслов — український фотограф, який знімає для The New York Times, New York Magazine, Wall Street Journal Magazine, автор фотокниг Ukrainian Railroad Ladies (2020, Основи), Veterans: Faces of World War II (2017, Princeton Architectural Press) та Portrait Assignment (самвидав). 

Saint Javelin — це соціальне підприємство, створене Крістіаном Борисом, канадцем, який працював журналістом в Україні з 2014 по 2019 роки. Все почалося як спроба однієї людини зібрати 500 доларів на підтримку України перед загрозою повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Через рік команда, яка зросла до 15 осіб, продала понад 200 тисяч товарів і пожертвувала понад двох мільйонів доларів Україні.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк