Головна - Новини - У Харкові виставили на аукціон будинок з градусником

У Харкові виставили на аукціон будинок з градусником

Час прочитання: < 1 хв

Фонд державного майна у Харківській області виставив на аукціон пам’ятку архітектури — будинок з градусником на Сумській, 1. Початкова вартість — 839 тисяч гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

26 липня стало відомо, що стартував аукціон з продажу будинку, що розташований на Сумській, 1 та називається «Єдиний майновий комплекс державної установи “Державний інститут праці та соціально-економічних досліджень”». Загальна площа приміщень у будинку складає 4373 квадратних метри, а початкова вартість 839 тисяч гривень — квадратний метр будинку наразі коштує близько 200 гривень.

У Фонді зазначають, що продаються нежитлові приміщення на Сумській, а також гараж за адресою: м. Харків, пров. Лазьківський, 7. Земельна ділянка окремо не виділена. Транспортні засоби на балансі установи не враховуються. Наразі майно інституту частково передано в оренду. 

Також у документації вказано, що за об’єктом рахується прострочена кредиторська заборгованість у розмірі понад 5,77 мільйона гривень.

Зазначимо, що будинок входить до списку пам’яток архітектури місцевого значення.

аукціон

аукціон


Читайте також:


Що це за будинок?

Будинок на вулиці Сумська, 1 у 1879 році перебудували для друкарні австрійського підданого Карла Счасні, який мешкав тут же разом із сім’єю.Через 30 років архітектори Оскар Мунц та Альфред Шпіґель знову переробили будівлю — цього разу вже у стилі модерн для «Північного банку». На верхніх поверхах розташовувалися Вищі жіночі медичні курси. 

Останню реконструкцію будинок пережив у середині 1920-х років — на ньому надбудували ще один поверх та переробили фасади за проєктом архітектора Єрмілова. Знаменитий градусник на будівлі з’явився лише у 1976 році. За весь цей час у нього кілька разів била блискавка, через що його доводилося капітально ремонтувати.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк