Головна - Новини - Шарівський палац на Харківщині грабують мародери
…

Шарівський палац на Харківщині грабують мародери

Час прочитання: < 1 хв

Палацово-парковий комплекс у селищі Шарівка Богодухівського району вже понад рік не охороняється та поступово руйнується через вандалів і мародерів. Комунальне підприємство, яке відповідає за збереження пам’ятки, усунулося від проблеми.

«Люк» ділиться подробицями.

Садиба цукрового магната Леопольда Кеніга у селищі Шарівка на Богодухівщині від початку повномасштабної війни стоїть без охорони. Через це палац почали руйнувати мародери та вандали. Про це повідомляє Facebook-спільнота Bogodukhiv City. 

Місцева краєзнавиця та екскурсоводка музею на громадських засадах Наталія Твердохліб навідалася до будівлі та зробила кілька світлин, з яких видно, що до пошкоджень, яких палацу завдає час, додалися ще й рукотворні:

«Наполегливі “відвідувачі” вибили вікно дубової зали, в одному з приміщень зняли лінолеум. А на території парку ведеться незаконна порубка столітніх дубів»,говорить Наталія Твердохліб.

В обласному комунальному підприємстві «Знахідка», яке підпорядковується Харківській обласній раді та має охороняти Шарівський палац, заявили, що всередині будівлі нікого не було, а факту порубки дерев вони не побачили, тож викликати поліцію на місце не збираються.

«Люк» намагався зв’язатися з керівницею КП «Знахідка» Вікторією Мовчан, аби отримати її коментар, проте жоден із вказаних номерів не відповідає.

Текст — Антон Алохінссон, фото — Наталія Твердохліб, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк