Головна - Новини - Росіяни вдарили ракетою по приміщенню харківської друкарні. У місті оголосили день жалоби

Росіяни вдарили ракетою по приміщенню харківської друкарні. У місті оголосили день жалоби

Час прочитання: 2 хв

У Харкові внаслідок російського обстрілу 20 березня пошкоджено будівлю друкарні, загинуло щонайменше п’ятеро людей. 22 березня у місті оголошено день жалоби.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

20 березня близько першої години дня росіяни обстріляли Холодногірський район Харкова. Під удар потрапили восьмиповерхівка та виробничий цех. Пожежа охопила понад тисячу квадратних метрів. За повідомленням начальника Головного Управління Національної поліції Володимира Тимошка, били росіяни протикорабельною ракетою Х-35. Внаслідок обстрілу загинули щонайменше п’ятеро людей, ще стільки ж зникли безвісти, а десять зазнали поранень. Пошуково-рятувальна операція ще триває.

«Попередньо, загиблі — це двоє жінок та троє чоловіків. Загалом, у будівлі на момент обстрілу було 65 людей. Продовжуємо збирати інформацію. Швидкість ракети в момент влучання могла бути понад тисячу кілометрів на годину», — повідомив начальник Слідчого управління поліції Сергій Болвінов.

Речник ДСНС регіону Євген Василенко розповів «Суспільному», що на території виробничого цеху була розташована типографія, де зберігалася велика кількість паперу, картону та фарби. Через це вогонь швидко охопив всі чотири поверхи будівлі.

«Під час гасіння пожежі вдалося врятувати одного з працівників підприємства. Коли рятувальники прибули на місце пожежі, побачили чоловіка, який висів на кондиціонері біля вікна третього поверху. Висота складала близько 18 метрів над землею, — розповів Василенко.

Щоб дістатися до чоловіка, рятувальники спершу розгорнули висувну трьохколінну пожежну драбину, а останній проліт подолали за допомогою штурмової драбини».

Пізніше видання «Читомо» повідомило, що мова йде про друкарню «Гуров і К», де друкувалися книжки видавництв «Час майстрів», «Крокус», видавничого дому «Школа», пазли Dodo та інших.


Читайте також:


Якою була реакція на обстріл?

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив «Суспільному», що 22 березня оголошено у місті днем жалоби. На знак скорботи на адмінбудівлях приспустять державний прапор із чорною стрічкою. У громадських місцях буде заборонена розважальна музика.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після ракетного удару по Харкову Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме Росії. Він також закликав міжнародних партнерів надати більше систем ППО для областей, які потерпають від постійного російського терору.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк