Головна - Новини - Росіяни влучили по висотці у центрі Харкова. Що відомо?

Росіяни влучили по висотці у центрі Харкова. Що відомо?

Час прочитання: < 1 хв

14 травня, о 16:20, росіяни вдарили по житловій забудові у Харкові. Пошкоджена багатоповерхівка у центрі міста. Інформація про постраждалих уточнюється.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

14 травня вдень, близько 16:20, у місті пролунав перший вибух. За словами міського голови Ігоря Терехова, удар прийшовся по району житлової забудови. 

Через кілька хвилин пролунав повторний вибух. Після цього Терехов заявив, що під удар потрапила багатоповерхівка у центрі міста.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що станом на 16:33 інформація про постраждалих не надходила.


Читайте також:


«Люк» стежитиме за інформацією та оновлюватиме цю новину.

UPD 16:50 — Терехов повідомив, що росіяни поцілили в 10 поверх багатоповерхівки, пожежі немає. Зараз здійснюється поквартирний обхід і пошук можливих постраждалих. 

На місці іншого вибуху є влучання по гаражах — приблизно 10 з них горять. Пошкоджена багатоповерхівка. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери.

UPD 17:06 — Синєгубов повідомив про дев’ятьох постраждалих. У всіх гостра реакція на стрес.

UPD 17:28 кількість постраждалих зросла до 15, повідомив Синєгубов. Серед травмованих — чоловік 28 років у важкому стані та 78-річна жінка у середньому стані. Вони госпіталізовані.

5 людей з гострою реакцією на стрес. Серед них двоє дітей 8 та 12 років. Одна дитина госпіталізована з легкими травмами. 

UPD 17:45 поліція Харківської області повідомила, що кількість постраждалих зросла до 16.

UPD 17:53 кількість постраждалих зросла до 17, повідомив Синєгубов. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у середньому стані. 10 жінок та 5 чоловіків, найстаршому чоловікові 87 років.

Загалом 1 цивільний чоловік у важкому стані. 11 людей дістали травми середнього ступеня. 5 у легкому стані. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк