Головна - Новини - Внаслідок обстрілу Харкова є постраждалі, — Синєгубов

Внаслідок обстрілу Харкова є постраждалі, — Синєгубов

Час прочитання: < 1 хв

Ввечері 16 січня росіяни атакували Харків двома ракетами С-300 зі сторони Белгорода. Постраждало 17 людей та близько 20 будинків.

«Люк» розповідає про наслідки обстрілу.

Обстріл відбувся 16 січня після 21:40. Окупанти поцілили по будинкам у районі Залопань. 

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що пошкоджено фасади близько 20 багатоквартирних житлових будинків, приміщення приватної медичної установи та знищено 14 автівок. Пізніше стало відомо, що йдеться про будинки на вулиці Благовіщенській. 

Крім цього, внаслідок обстрілу постраждали 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Із них трьом надали допомогу на місці, інших ушпиталили.

«Станом на зараз у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка — у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також у важкому стані 39-річна жінка. Інші — у середньому та легкому станах», — розповів Синєгубов.

За фактом обстрілу Харківська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).


Читайте також:


Текст і обкладинка — Антон Малиновський, фотографії — Харківська обласна прокуратура, Харківська обласна військова адміністрація

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк