Головна - Новини - Росіяни обстріляли Північну Салтівку: відомо про десятки поранених (оновлено)

Росіяни обстріляли Північну Салтівку: відомо про десятки поранених (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

Вранці 23 січня росіяни двічі обстріляли Харків та область. Внаслідок ворожої атаки по місту щонайменше 42 людини поранені, а троє — загинули.

«Люк» розповідає деталі трагедії.

Що відомо про обстріли?

Перший обстріл стався 23 січня близько 4:00 ранку. За даними поліції Харківської області, чотири удари нанесли у передмісті Харкова — там осколкові поранення отримали двоє дітей та одна жінка. Також ракета пошкодила газопровід поблизу цвинтаря.

Крім цього, росіяни обстріляли Київський район та багатоквартирний будинок на Північній Салтівці. А близько 7:00 ранку окупанти повторили удар по цьому будинку, на той час там працювали рятувальники.

За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, внаслідок цього зруйнований під’їзд цього будинку, а також у тому районі зникла вода та світло. В КП «Харківобленерго» заявили, що працюють над усуненням проблеми. За даними поліції, росіяни били по Північній Салтівці та Київському району ракетами Х-22.

«На даний момент в результаті терористичної атаки Росії по Харкову постраждали 30 житлових будинків. Вибито біля тисячі вікон (на вулиці мінус 7). У 20 будинках вимушені були відключити опалення. У 14 відключено електрику, у 12-ти — газопостачання. На місцях прильотів працюють усі відповідні служби. Людям надається вся необхідна допомога, в тому числі, розгортаються три пункти обігріву», написав Терехов.

обстріл 23 січня

обстріл 23 січня

обстріл 23 січня

обстріл 23 січня

обстріл 23 січня


Читайте також:


Що відомо про жертв?

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що наразі відомо про двох загиблих — дві жінки 56 і 40 років. А Терехов заявив про щонайменше 38 поранених. Пошукова операція в завалах будинку досі триває. 

Також, за даними поліції, військові РФ завдали удари по оздоровчому табору у Балаклії, де постраждало дві людини. Слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів окупантів за добу.

UPD (10:20 23/01): Синєгубов заявив, що кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. Серед них четверо дітей, їх стан середньої важкості.

Харківська обласна прокуратура пише, що загиблих вже четверо. Однак в коментарі ЗМІ в прокуратурі заявили, що їх, все ж таки, троє.

«Щонайменше 40 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський», повідомили в прокуратурі.

UPD (12:30 23/01): За словами представників Харківської обласної прокуратури, станом на зараз кількість загиблих зросла до пʼяти людей: чотири жінки та один чоловік. Дві поранені жінки померли в лікарні. Отримали поранення 46 осіб.

UPD (16:15 23/01): За інформацією Синєгубова, кількість загиблих внаслідок ударів РФ по Салтівському та Київському районах зросла до шести. Загиблій під завалами будинку був 21 рік.

Також начальник слідчого управління поліції області Сергій Болвінов заявив, що під завалами п’ятиповерхівки на місці одного з влучань у Харкові можуть перебувати двоє людей, один з яких — 9-річний хлопчик.

UPD (17:35 23/01): Кількість загиблих у Харкові збільшилась до семи: рятувальники дістали з-під завалів будинку на вулиці Проскури тіло загиблої жінки, повідомляє ДСНС.

UPD (18:53 23/01): Кількість загиблих зросла до 8 рятувальники знайшли під завалами тіло 8-річної дівчинки.

UPD (13:51 24/01): Кількість загиблих зросла до 9 пресслужба облпрокуратури повідомила, що під завалами знайшли ще одне тіло.

UPD (16:34 24/01): За словами Синєгубова, 23 січня була одна з наймасованіших ворожих атак на місто від 2022 року. Зафіксували понад 15 ракет типу С-300, Х-22, «Іскандер».

UPD (18:28 24/01): ДСНС України повідомляє, що станом на вечір 24 січня кількість загиблих збільшилась до 10.

UPD (10:36 26/01): Кількість загиблих на вулиці Проскури збільшилася до 11. В лікарні померла 61-річна жінка.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський, фото — Харківська ОВА, Поліція Харківської області

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк