Головна - Новини - В «Дії» з’явилась інтерактивна мапа укриттів. Як нею користуватись?

В «Дії» з’явилась інтерактивна мапа укриттів. Як нею користуватись?

Час прочитання: < 1 хв

У застосунку «Дія» з’явилась нова функція, за допомогою якої можна побачити укриття на інтерактивній мапі. Також їх можна відфільтрувати та оцінити.

«Люк» розповідає детальніше.

Що за нововведення?

8 лютого Міністерство цифрової трансформації повідомило про нову функцію у «Дії», завдяки якій під час повітряної тривоги можна знайти найближче укриття, переглянути його фото та інформацію про нього, а також прокласти найкоротший маршрут.

На інтерактивній мапі також можна:

  • переглянути вид, рейтинг та фото укриття;
  • дізнатися, скільки людей воно вміщує;
  • оцінити стан укриття;
  • залишити відгук, повідомити, якщо воно зачинене, — цю інформацію передадуть до ОВА;
  • поділитися локацією з родичами або друзями.

З міркувань безпеки мапа буде недоступною в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Але ви можете дізнатися їх адреси в органів місцевого самоврядування.


Читайте також:


Як користуватись сервісом?

Щоб знайти мапу, у застосунку «Дія» необхідно пройти в сервіс «Незламність». На інтерактивній мапі будуть доступні пункти незламності та укриття. Також в сервісі є низка фільтрів, як-от час доступності укриття, його захисна спроможність та розташування. Окремо можна вибрати фільтр, який дозволить побачити укриття, доступні для людей з інвалідністю. 

Також є функція завантаження мапи своєї області, щоб користуватись сервісом за відсутності інтернету або зв’язку.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк