Головна » Новини » Харківщина отримає понад два мільярди на укриття в школах

Харківщина отримає понад два мільярди на укриття в школах

Час прочитання: < 1 хв

Уряд України виділив п’ять мільярдів гривень на будівництво укриттів в школах прифронтових регіонів. Харківщина отримає понад два мільярди з них.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про допомогу Харківщині?

Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов заявив, що область отримає 2 мільярди 177 мільйонів гривень на будівництво 23 укриттів у 19 громадах. З них 345,2 мільйона гривень спрямують на укриття у самому Харкові.

«Ми неодноразово озвучували це питання і під час робочих візитів керівництва країни, і на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Розуміємо, що ворог продовжує завдавати ударів, тож безпека дітей та всіх учасників навчального процесу має бути на першому місці», — йдеться в повідомленні.


Читайте також:


Які ще регіони отримають допомогу?

Кошти на будівництво укриттів у школах отримають Чернігівська, Херсонська, Сумська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Дніпропетровська область. Загалом уряд виділив п’ять мільярдів гривень на будівництво укриттів у прифронтових регіонах. Це дасть змогу повернути до очного навчання близько 66 тисяч дітей, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За ці гроші мають збудувати сховища в 53 школах та 24 профтех навчальних закладах.

«Особлива увага приділялася тим, де діти навчаються дистанційно тільки тому, що немає укриттів», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, уряд додатково виділив майже 216 мільйонів гривень на закупівлю автобусів, які підвозитимуть дітей до шкіл, де є укриття.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк