Головна - Новини - Стало відомо, коли почнеться навчання у підземній школі. Терехов пообіцяв побудувати ще кілька

Стало відомо, коли почнеться навчання у підземній школі. Терехов пообіцяв побудувати ще кілька

Час прочитання: 2 хв

У Харкові планують до 1 вересня збудувати ще 3-4 підземних школи. Перша ж вже отримала дозвільні документи на навчання — воно почнеться 13 травня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про початок навчання?

7 травня Харківська міська рада повідомила, що перша підземна школа отримала дозвільні документи.

«Ми вже отримали дозвіл на використання підземної школи, акт введення в експлуатацію, тому будемо починати заняття», — зазначив міський голова Харкова Ігор Терехов.

У міськраді заявили, що приміщення школи збудоване за найвищими стандартами безпеки, має 20 класних кімнат та розраховане на прийом 900 учнів у дві зміни.

Директорка міського департаменту освіти і науки Ольга Деменко в етері Українського радіо Харкова розповіла, що навчання там почнеться вже 13 травня.

«У травні там буде навчатися понад 600 дітей, а з 1 вересня вже виявили бажання майже тисяча. У суботу ми зробимо пробний день, щоб і батьки побачили що та як, і діти. Проведемо теж заняття з безпеки тощо. А з понеділка вже почнемо навчатися за розкладом», — сказала Деменко.

Вона також додала, що у травні в підземну школу ходитимуть учні 11 шкіл Індустріального району. З вересня у ній також вчитимуться діти переважно з цього району, але якщо хтось з інших частин Харкова захоче відвідувати школу, то їм не відмовлять.

підземна школа

Читайте також:


Які подальші плани у міськради?

В етері національного телемарафону Ігор Терехов заявив, що до 1 вересня у місті планують побудувати ще 3-4 таких школи.

Він розповів, що парти в класах можуть трансформуватися під зріст учнів, а отже підійдуть як першокласникам, так і старшим дітям.

На місці для школярів доступні різні напої, їжу готуватимуть на кухні сусідньої школи, а потім доставлятимуть у підземну.

Крім того, мер Харкова зазначив, що окрім підземних шкіл хочуть у майбутньому будувати підземні медичні заклади. Наразі міська адміністрація очікує на субвенцію від держави щодо спеціальних укриттів у медустановах.

Що відомо про підземні школи у Харкові?

У липні 2023 року Терехов запропонував перенести навчання першокласників у метрополітен. За його словами, це дозволило б їм соціалізуватися та «поставити руку» при письмі, попри деякі незручності.

У жовтні того ж року на одній із пресконференцій міський голова заявив про наміри побудувати підземні школи у декількох районах Харкова. Завершити роботи планували у січні 2024 року, однак змогли зробити це у квітні цього року. Перша школа обійшлася бюджету у майже 60 мільйонів гривень. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк