Головна - Новини - Харків’яни розробили для Мінкульту айдентику до роковин з дня народження Шевченка

Харків’яни розробили для Мінкульту айдентику до роковин з дня народження Шевченка

Час прочитання: 2 хв

Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з Харківською державною академією дизайну і мистецтв (ХДАДМ) розробили айдентику до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

«Люк» розповідає детальніше.

Як виглядає айдентика?

26 лютого Міністерство культури повідомило, що спільно з ХДАДМ підготували айдентику до 210-річчя від дня народження Шевченка. До пакету увійшли матеріали для бордів, сітілайтів, а також для публікацій у соціальних мережах.

Авторами айдентики стали студенти ХДАДМ:

  • Логотип —  Анна Ротченкова:
  • Айдентика — Аліна Тимошенко та Анастасія Капустіна;
  • Анімація — Софія Клименко.

Керівником виступив дизайнер-графік, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв Володимир Лесняк

Завантажити готову айдентику можна за посиланням.


Читайте також:


Що заплановано до дня народження Шевченка?

23 лютого Кабінет Міністрів України затвердив план заходів до 210-річчя від дня народження Шевченка.

«Саме зараз, під час війни за наші цінності та ідентичність, важливо належно вшанувати пам’ять про Тараса Шевченка національного символа України. Адже саме за нашу культуру й історію, а також за вільне майбутнє так самовіддано борються всі українці, — сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Поет завжди надихав нас на перемогу. Його слова “Борітеся поборете” викарбувані у серці кожного патріота».

Програма передбачає культурні, мистецькі та інформаційні заходи, серед яких: нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, фестиваль «Мистецька академія «Шевченко — шлях до перемоги», а також читання, вечори пам’яті, майстер-класи, круглі столи.

Також запланована публікація книжкових видань: «Кобзар», «Шевченкіана Юрія Меженка», «Шевченківська енциклопедія: місця перебування та інші топоніми».

Крім того, Уряд підтримуватиме проведення кінофестивалів, кінопрем’єр щодо промоції 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка, зокрема показу фільмів «Тарас. Повернення» і «Кобзар. Історія однієї книги» під час всесвітнього кіномарафону «Cinemaid Ukraine Charity Film Marathon».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк