Головна - Новини - Вийшов 43-й номер журналу про дизайн Slanted, присвячений Україні

Вийшов 43-й номер журналу про дизайн Slanted, присвячений Україні

Час прочитання: < 1 хв

Німецьке видавництво Slanted випустило 43-й номер однойменного журналу та присвятило його Україні. Долучились до створення й журналісти медіа «Люк».

Розповідаємо детальніше.

Про що новий випуск?

Slanted — журнал про дизайн та типографіку від однойменного німецького видавництва. Кожен випуск досліджує різні аспекти дизайну через віжуали та спілкування з креаторами. 

43-й випуск журналу напряму не розповідає про російське вторгнення в Україну, зазначають автори. Натомість він заглиблюється у життя українських креативників, які «намагаються підтримувати видимість нормальності серед своїх наполегливих зусиль».

Тим не менш, за словами авторів, багато представлених текстів та робіт відображають вплив війни на життя українців. 

«Незважаючи на це, залишається проблиск надії на її вирішення, з колективним прагненням, щоб дискурс дизайну зрештою перейшов до інших тем. Цей випуск є важливою сучасною капсулою часу, свідченням глибокого впливу дизайну та вираженням непохитної відданості видавництва Slanted Publishers цій справі», — йдеться у пресрелізі.


Читайте також:


Що є у журналі?

Під час підготовки автори отримали майже 1500 заявок від українських креативників. Зрештою, вони відібрали 20 дизайнерів та представників інших професій для інтерв’ю.

Також кожен випуск журналу має окрему сторінку з музикою країни, якій він присвячений. Цього разу плейлист склав журналіст медіа «Люк» Макс Бурєнок, якого ви можете знати за майже щотижневою рубрикою «Шо по релізах?». Переклад з української мови на англійську зробила випускова редакторка медіа «Люк» Олександра Пономаренко

Журнал містить три різні обкладинки з роботами Миколи Коваленка, Даші Подольцевої та Анни Сарвіри. Купити його можна на сайті офіційного дистриб’ютора в Україні або на сайті видавництва.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк