Головна - Новини - Харківська дизайн-агенція Obys стала найкращою у світі за версією Awwwards

Харківська дизайн-агенція Obys стала найкращою у світі за версією Awwwards

Час прочитання: 2 хв

Харківська дизайн-агенція Obys стала найкращою студією світу за версією Awwwards. До цього вони перемагали у номінації за найкращий сайт місяця.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

6 березня одна з найпрестижних нагород у сфері дизайну та розробки сайтів Awwwards відзначила харківську агенцію Obys як найкращу в світі. 

«Українська студія, що демонструє створення цифрового досвіду, який залишає тривалий вплив, — коментує членкиня журі Єва Санчес Клементе. — Портфоліо Obys у 2023 році включало високоякісні веб-сайти для брендів, а також освітні та самостійні ініціативи: завжди з чистою та сміливою естетикою.. Команда, яка заслужила солідну репутацію в цифровій індустрії, постійно прагне створити щось справді оригінальне з кожним новим проектом».

В коментарі «Люк» засновниця Obys Ольга Олянішина розповіла, що жодна українська діджитал-агенція не отримувала цю премію раніше.


Читайте також:


Що цьому передувало?

В січні команда Obys отримала нагороду як найкращий сайт місяця за версією Awwwards. В межах представленого проєкту вони зайнялись дослідженням та переосмисленням досягнень ключових харківських модерністів за допомогою сучасних технологій штучного інтелекту. 

За основу проєкту взяли роботи українських художників Анатоля Петрицького, Вадима Меллера, Олександра Хвостенко-Хвостова, Спілки «Сім плюс три». З-поміж митців є й харківські модерністи — Василь Єрмілов та Борис Косарєв. За допомогою штучного інтелекту отримали зображення того, як виглядала б архітектура, натхненна цими роботами.

«Цей експеримент зі штучним інтелектом заглиблюється в сучасне переосмислення харківського модерністського руху з 1910 по 1930 роки, — розповідають у команді проєкту.

Черпаючи натхнення у авангардних митців та інтелектуалів тієї епохи, ми використовуємо найсучасніші методи роботи для переосмислення ідей митців. Ми прагнемо відкрити нові погляди на мистецьку, архітектурну та культурну спадщину харківського модернізму».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк