Головна » У Харкові відбудеться розмовний клуб про діалекти з Жекою Курганом

У Харкові відбудеться розмовний клуб про діалекти з Жекою Курганом

Час прочитання: < 1 хв

Спілка «Культурний погляд» спільно з театром «Нафта» відкривають новий сезон розмовних клубів зустріччю «Слобожанський діалект — шо це за прікол» з Жекою Курганом (Євгеном Володченком) з гурту «Курган & Agregat».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про зустріч?

Перша розмова нового сезону буде присвячена українським діалектам. В анонсі організатори зазначають, що Слобожанщина знаходиться в контактній зоні з росією, тому закономірно, що тут українська «має дофіга говірок»

«Але російський імперіалізм тотально зросійщував наш край, затирав пам’ять, перекручував історію. Це деструктивно вплинуло на населення як на носіїв і носійок мови та культури, на розуміння тих подій, які в ньому стались. Хороша новина: деколонізуючи мислення, ми все більше можемо виявляти питомі особливості нашого говору, ідентичности, й відстоювати нашу мову», — йдеться в анонсі.

Щоб «пережити прікол меншовартости» швидше, організатори покликали на зустріч Жеку Кургана, який разом зі своїми колегами по гурту все життя балакають та пишуть музику на діалекті чи суржику.

«Тому шо — побалакаєм про нас, минуле та майбутнє? Реєстрація за посиланням у шапці профілю! Супер вдячні цій колаборації і не тіряєм вас і нашу українську мову», — зазначають організатори.

Курган

Читайте також:


Як потрапити на подію?

Зустріч відбудеться 29 вересня о 12:00 у просторі театр «Нафта» (вул. Чорноглазівська 21/23). Вхід вільний після реєстрації за посиланням.

Зазначимо, що простір не є укриттям, знаходиться на другому поверсі з двох. Але на вікнах поклеєна бронеплівка й можна скористатися «правилом 2 стін». Найближче укриття — ТРЦ «Нікольський» (паркінг, вул. Григорія Сковороди, 2а).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк