Головна - Новини - У Харкові суддею хотіла стати жінка, що вкрала у супермаркеті цукрову пудру
…

У Харкові суддею хотіла стати жінка, що вкрала у супермаркеті цукрову пудру

Час прочитання: 2 хв

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) «завалила» на співбесіді харківську помічницю судді Вікторію Павлову, яка сама хотіла стати суддею. На заваді їй стали колишній фіктивний шлюб, великий борг та інцидент з викраденням 10 грамів цукрової пудри.

«Люк» розповідає деталі історії.

Що сталося?

22 лютого Вікторія Павлова проходила співбесіду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, щоб самій почати працювати суддею. Однак через кілька причин їй відмовили, пише «Судово-юридична газета».

По-перше, у жінки з 2007 року є непогашений кредит на суму 600 тисяч гривень. При цьому, у 2021 році вона придбала автомобіль HONDA HR-V 2015 року випуску майже за 302 тисячі гривень.

«Як кандидату вдалося, при наявності досить великого боргу, придбати не самий дешевий автомобіль, помічник судді чітко розповісти не змогла», — йдеться у матеріалі.

По-друге, з 2011 по 2017 рік Павлова знаходилась у фіктивному шлюбі (що визначив суд). Вона пояснила, що такий шлюб їй був потрібен для отримання візи для закордонних поїздок. 

«Нічого негативного в цьому не бачу. Негативних наслідків для інтересів суспільства не було. Це був звичайний фіктивний правочин. Так склалися життєві обставини», — розповіла кандидатка. 


Читайте також:


Що за історія з цукровою пудрою?

19 жовтня 2015 року кандидатка у судді вчинила адміністративне правопорушення. Так, у супермаркеті «Клас» Вікторію Павлову затримали охоронці, які звинуватили її у крадіжці пакетиків цукровою пудрою загальною вартістю у 10 гривень.

Тоді поліцейські склали щодо Вікторії Павлової протокол за ст. 51 (дрібне викрадення чужого майна) Кодексу про адміністративні правопорушення. У травні 2016 року Дзержинський районний суд Харкова закрив справу, оскільки сплив строк притягнення до відповідальності (3 місяці). Разом із тим, суд у своєму рішенні зазначив, що «вина правопорушника підтверджується матеріалами справи».

«Вікторія Павлова повідомила колегії ВККС, що у 2015 році сталося непорозуміння — після медичної процедури вона не зовсім добре себе почувала і просто була неуважною при розрахунку на касі магазину. Про рішення суду кандидатка, за її словами, не знала взагалі, оскільки про судове засідання її ніхто не повідомляв», — йдеться в матеріалі.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк